GÜLNAR’DA TARIM ARAZÝSÝNDEN ORMANA ULAÞAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
Mersin’in Gülnar ilçesinde çýkan orman yangýný, ekiplerin havadan ve karadan yoðun çalýþmasý sonucu kontrol altýna alýnarak tamamen söndürüldü.
Dayýcýk Mahallesi Kalfalar Sokak Bozyörü mevkiindeki ormanlýk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangýn baþladý. Alevleri gören vatandaþlarýn ihbarý üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüðü, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yangýna hýzlý müdahale amacýyla bölgeye 4 yangýn söndürme helikopteri yönlendirilirken, karadan da 14 arazöz, 5 su tanký ve 7 ilk müdahale aracýyla çalýþma baþlatýldý. Ekiplerin yaklaþýk 4 saat süren mücadelesi sonucunda yangýn büyümeden kontrol altýna alýndý ve söndürüldü.
Gülnar Belediyesi ekipleri de iþ makineleriyle söndürme çalýþmalarýna destek verirken, bölgede görev yapan orman ekipleri olasý yeniden alevlenmelere karþý soðutma çalýþmalarýný sürdürüyor.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


